Helyszínbejárás a taksonyi Fő út felújítása előtt

//Berényi Attila
Megosztás itt: print
Megosztás itt: email
Helyszínbejárás a taksonyi Fő út felújítása előtt
Előkészítő szakaszában van az 510-es út taksonyi szakaszának felújítása. A napokban helyszíni bejáráson mérték fel a terepet a projekt résztvevői.

Még tavaly ősszel született kormánydöntés, amelynek eredményeként faltól-falig megújul a nagyközség legfontosabb útvonala. Ez Dunaharasztinak is fontos, hiszen a mindkét településen Fő útként ismert út rendkívül fontos, mert a környező települések ezen keresztül érhetőek el.

A 2,8 kilométer hosszan cserélik az útburkolatot, korszerű járdákat alakítanak ki, modernizálják a csapadékvíz elvezetést, új buszmegállópár is épül, a régiek teljesen megújulnak, és 126 parkolóhelyet is kialakítanak. A fejlesztésről itt írtunk korábban.

A projekt együttes értéke 1,5 milliárd forint, és a terveket Taksony véleményének figyelembevételével készítik el.

A település önkormányzatának közlése szerint a Polgármesteri Hivatal már több körben folytatott megbeszélést a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Pest megyei Igazgatóságának szakembereivel az útszakasz felújításának részleteiről. Most a fejlesztésben érintett teljes szakaszt bejárták.

A beruházásról szóló közbeszerzést tavasszal írja ki a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

A Fő út felújításáról további információkat talál a Taksony polgármesterével. Kreisz Lászlóval készült interjúnkban, amelyet itt olvashat el.

(taksony.hu, dho)