Megújul Taksony főútja

//Berényi Attila
taksony-fo-ut-felujitas_freepik-aleksandar_20201217

Képünk illusztráció. forrás: freepik / aleksandar

Szinte teljes egészségben megújul jövőre a Taksony főútjaként üzemelő 510-es út településen átvezető szakasza.

Még november 11-én született meg az a kormánydöntés, amelynek értelmében az országban 82 helyszínen végeznek nagyarányú útfelújítást 2021-ben. Ennek részét képezi a nagyközség legforgalmasabb útszakaszának megújulása is.

Pánczél Károly, a térség országgyűlési képviselője közösségi oldalán egy videóban jelentette be, hogy közel 3 kilométer hosszan végzik el a fejlesztést. Itt korszerű járdákat alakítanak ki, modernizálják a csapadékvíz elvezetést, de sok kapcsolódó munkát is elvégeznek. Ezen a szakaszon fekszik egyebek mellett a taksonyi Polgármesteri Hivatal, bölcsőde, üzletek, sportpálya.

Kreisz László, Taksony polgármestere a részletekről szólva kiemelte, hogy 5 új gyalogátkelőhellyel, egy új buszmegállóval gazdagodik a „faltól-falig” tervezett felújítás során a település, és 2,8 kilométernyi járda is épül. Ezeken fölül kialakítanak 126 új parkolóhelyet. Az 510-es út ezen szakaszán (a Pihenő utcától a Nyárfás utcáig) felújítják az aszfalt felületet. A már meglévő 3 darab buszmegállót is megszépül.

(Pánczél Károly /facebook)