Nemcsak árulni, használni is tilos lesz a tűzijátékokat

//Tóth Gábor
képünk illusztráció, forrás: freepik / mumemories
Úgy tűnik valóban csendes lesz az idei Szilveszter. A kormányzat nem csupán a tűzijátékok árusítását, hanem a használatukat is betiltotta a járvány elleni védekezés jegyében. A szabályszegők komoly büntetésre számíthatnak.

Az árusítási tilalomról itt írtunk korábban. A Kormányzati Tájékoztatási Központ Országos Sajtószolgálathoz eljutatott közleménye szerint a koronavírus-járvány elleni védekezés részeként a szilveszterkor is érvényes esti kijárási tilalom betartatása és a csoportosulások elkerülése érdekében a kormány megtiltja a szilveszterkor használatos pirotechnikai termékek árusítását és felhasználását. Petárdát máskor sem lehet árusítani, de ezúttal az év végi időszakban amúgy engedélyezett tűzijátékot is tilos árulni és felhasználni – az erről szóló kormányrendelet hamarosan olvasható a Magyar Közlönyben.

Akár 150 ezer forinttal büntethető szabálysértést követ el az is, aki a szilveszterkor használatos pirotechnikai termékek forgalmazására, felhasználására, birtoklására vonatkozó előírásokat megszegi.

UPDATE: A részletszabályokat tartalmazó kormányrendelet megjelent a Magyar Közlönyben!

(OS)