Ingyen utazhatnak az egészségügyi dolgozók a vonatokon, a HÉV-en és a Volánbusz járatain

//Berényi Attila
volan-mav-hev-eu-dolgozok_freepik_Boykoimages_20201111

Képünk illusztráció, forrás: freepik / Boykoimages

A kormányrendelet alapján az egészségügyi dolgozók és a koronavírus világjárvány elleni védekezésben közreműködő orvos-, egészségtudományi képzésben részt vevő hallgatók munkájuk támogatása érdekében korlátlan, díjmentes utazásra jogosultak a MÁV-csoport járatain: a vasúton, a HÉV-en és a buszokon is. A jogosultságot igazolni kell.

Az egészségügyi dolgozók, valamint a koronavírus világjárvány elleni védekezésben közreműködő az orvos-, egészségtudományi képzésben részt vevő hallgatók számára november 11-től korlátlan díjmentes utazási lehetőség van érvényben, azaz a MÁV-START, a MÁV-HÉV, a Volánbusz és a GYSEV járatait ingyenesen használhatják, áll a MÁV-csoport szerkesztőségünkhöz eljutatott közleményében.

Az egészségügyi dolgozók a személyszállítási utazási kedvezmény igénybevételére való jogosultság igazolására a személyazonosság igazolására alkalmas okmányt és az egészségügyi intézmény által, a kormányrendelet 1. melléklet szerint kiállított igazolást kötelesek az ellenőrzés esetén felmutatni.

A koronavírus világjárvány elleni védekezésben közreműködő orvos-, egészségtudományi képzésben részt vevő hallgatók a kedvezmény igénybevételéhez a hallgatói jogviszonyt igazoló igazolványt, valamint az őt foglalkoztató egészségügyi intézmény által a kormányrendelet 1. melléklet szerint kiállított igazolást kötelesek ellenőrzéskor felmutatni.

Az utazási kedvezmény a 2. kocsiosztályra érvényes. Az utazási kedvezmény a helyjegyre, a gyorsvonati pótjegyre, valamint a pótjegyre is vonatkozik.

(MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság)