Online rendelt bérgyilkost, lebukott

//Berényi Attila
taksony-bergyilkos-nyomozas_freepik_wassamon_20201009

Képünk illusztráció, forrás: freepik / wassamon

Megromlott a viszonyuk, ezért meg akarta öletni korábbi ismerősét a gyanú szerint egy 37 éves taksonyi férfi. A Pest megyei nyomozók gyorsan reagáltak a kapott információra.

„Oké, rendben, meglesz” – ezekkel a szavakkal zárult az az online beszélgetés, amely 2020. október 5-én éjjel zajlott a 37 éves megbízó és egy egyelőre nem azonosított férfi között. Az elhangzottak másnap jutottak a rendőrség tudomására, tudósít a police.hu.

A Pest megyei nyomozók a bejelentésre reagálva nem sokkal később elfogták a 37 éves férfit, számítógépét, jegyzeteit lefoglalták. Azokból kell, kiderüljön, kit bízott meg 300 ezer forintért haragosa megölésére, mivel kihallgatásán nem tett vallomást.

A célszemély, akinek megölésére az előkészületeket tette, hosszú éveken keresztül nyújtott segítséget mentális problémáinak kezelésére, kapcsolatuk azonban az utóbbi időben megromlott. A gyanúsított azóta folyamatosan ócsárolta és fenyegető üzenetekkel bombázta a sértettet.

Pár nappal ezelőtt a mentális problémákkal küzdő férfi otthon tartózkodott, a laptopja előtt ült és egy ismeretlen személlyel kommunikált. Édesapja jelenlétében azt közölte partnerével, hogy „meg kell ölni a rohadékot”, tudta meg a 24.hu. Nem sokkal később az édesapa értesítette a fia haragosát és a rendőrséget is.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya kezdeményezte a férfi letartóztatását, vele szemben emberölés előkészülete bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatják le a további eljárást.

(police.hu)