A bokorból ugrott elő a hamis termékekkel seftelő házaspár

//Tóth Gábor
nav_hamis_inarcs_NAV-Sajto_20200923

forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal, sajtóosztály

Csaknem kétmillió forint értékben találtak hamis ruhát, parfümöt a NAV munkatársai az M5-ös autópálya inárcsi pihenőjében. Az ügyben iparjogvédelmi jogok megsértésének gyanúja miatt indult eljárás.

A NAV szerkesztőségünknek küldött közleménye szerint a pénzügyőrök az M5-ös autópálya inárcsi pihenőjében szúrták ki azt a férfit, akit már többször hamis termékek árusításával kaptak el. A férfi miután észrevette a NAV munkatársait, elbújt. Autóját könnyű volt beazonosítani, ugyanis tele volt ruhával és parfümmel. Amikor a járművet a pénzügyőrök el akarták szállítani, a férfi és a felesége a közeli bokorból ugrottak elő. Az autó átvizsgálásakor 160 doboz parfüm (Hugo Boss, Chanel, Versace stb.), és mintegy 100 ruhanemű (Nike, Adidas, Puma stb.), és 71 pár cipő (Nike, Adidas, Armani stb.) került elő.

forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal, sajtóosztály

A NAV munkatársai a csaknem kétmillió forint értékű hamis termékeket lefoglalták és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt eljárást indítottak.

A hamis termékek kiszorítása a piacról, nm csak a gyártók védelmében fontos, hanem azért is, mert a vásáróknak egészségügyi kockázatot jelentenek.

(NAV)