Keresik a Klímabarát településeket

//Berényi Attila
Képünk illusztráció, forrás: freepik / bilanol
Az idén hirdette meg először a Klímabarát Díjat a klímavédelemért elkötelezett települési önkormányzatok körében a Klímabarát Települések Szövetsége.

A díj elnyerésére minden magyarországi települési önkormányzat pályázhat. A pályázati időszak: 2020. május 19. – 2020. szeptember 30., hívja fel a klímabarát.hu.

2009 óta létezik a Klímabarát Települések Szövetsége, ennek jelenleg 52 tagja van. A most életre hívott díj olyan, a fenntartható fejlődést támogató települések elismerését szolgálja, amelyek már rendelkeznek példaértékű gyakorlattal, intézkedésekkel, stratégiákkal.

Klímabarát Díj

A Klímabarát Települések Szövetsége az élhető és fenntartható települési környezetért folytatott kampányának keretén belül pályázatot hirdet a „Klímabarát Dí…

A Klímabarát Díjra a Klímabarát weboldalon található szakmai kérdőív, illetve jelentkezési lap kitöltésével tudnak jelentkezni a települések.

A Klímabarát Díjat elnyerő önkormányzatok többek között szakértői tanácsadásban részesülnek, egy évig tagsági díj fizetése nélkül vehetnek részt a Klímabarát Települések Szövetségének munkájában, és megjelennek a szövetség kommunikációs felületein.

(klímabarát.hu, sokszínűvidék.hu)