Vádemelés a ráckevei tömegverekedés ügyében

//Tóth Gábor
tomegverekedes-ugyeszseg_freepik_20200917

Képünk illusztráció, forrás: freepik

Két család esett egymásnak, még 2019 augusztus végén. A botránynak köze van a drogokhoz is. Az egész balhé, olyan lehetett mint egy filmben.

A Pest Megyei Főügyészség szerkesztőségünkhöz eljutatott közleménye szerint 20 ember ellen emeltek vádat. E szerint a két ráckevei nagycsaládhoz köthető személy között konfliktus alakult ki. Ennek oka az volt, hogy az egyik családhoz tartozó személy részére a másik család egyik tagja 2019. augusztus 23-án olyan tudatmódosító szert adott, amelytől az rosszul lett. Az ezt követő napokban emiatt tettleges és verbális összetűzés is történt a családok között.

2019. augusztus 29-én a korábban vásárolt szertől rosszul lett férfi családjának több mint tíz tagja jelent meg a másik családhoz tartozó személyek lakóhelyének hátsó szomszédjában. Az egyre bővülő csoport bekiabálásokkal és dobálózással hergelésbe kezdett, majd a másik fél ingatlanjának bejáratához vonult, közben egyikük egy kisteherautóval – amelynek platóján több fegyvernek használható tárgy volt – lezárta az utca bejáratát is a csoport mögött. Ezután a platóról felfegyverkezve, vascsövekkel, kardokkal, késekkel, kapákkal, lapátokkal, vasvillával és gumilövedékes fegyverrel érkezett a csoport az ingatlan bejáratához.

Erről értesülve a fenyegetett család környéken lakó tagjai is felfegyverkeztek és majdnem húsz fős csoportba verődve a helyszínre siettek. Az utcán összetalálkozva a két csoport egymásnak feszült és tömegverekedés alakult ki, amelynek során válogatás nélkül mindkét oldal használta a keze ügyébe kerülő fegyverként használható tárgyakat.

A verekedésnek az vetett véget, hogy mindkét oldalon a bevetett eszközök hatására több súlyos illetve életveszélyes sérülés is keletkezett, amelyek közül volt olyan is, amely halálhoz vezethetett volna. A Terrorelhárítási Központ egysége is kellett a végén.

Tömegverekedés Ráckevén-frissítve

Vascsövekkel, kardokkal, szablyákkal, vasvillával estek egymásnak két társaság tagjai csütörtök este, a rendőrök megfékezték a verekedőket, egy embert őrizet…

Az ügyben a Pest Megyei Főügyészség húsz személy ellen emelt vádat, többségüket súlyos élet elleni bűncselekménnyel – így emberölés bűntettének kísérletével, életveszélyt okozó- illetve súlyos testi sértés bűntettének kísérletével – továbbá többszörösen minősített garázdaság bűntettével illetve kiskorú veszélyeztetésével vádolva.

(Pest Megyei Főügyészség)