Új buszok állnak be az agglomerációs közlekedésbe

//Tóth Gábor
uj-buszok_freepik_mike-shots_20200914

Képünk illusztráció, forrás: freepik / mike-shots

Új, klimatizált, alacsonypadlós és kék: bővül az alacsonypadlós buszflotta Budapesten. A 30 db új csuklós Mercedes buszt a Volánbusz Zrt. a budapesti agglomerációs járatokra vette, az állam által biztosított költségvetési források segítségével.

Az első busz most állt forgalomba, a többi 29 db még idén követi, írja közösségi oldalán Vitézy Dávid. A Budapesti Fejlesztési Központ vezérigazgatója ismertetése szerint a 37 ülő- és 84 állóhelyet kínáló csuklós buszok akadálymentesek, kerekesszékkel vagy babakocsival is igénybe vehetők, hasonlóak a BKV és a VT Arriva által Budapesten már működtetett Mercedes Conecto G csuklósokhoz. A hathengeres, 360 lóerős dízelmotorok a legkorszerűbb, Euro 6d környezetvédelmi normának is megfelelnek.

Security Check Required

null

A kék színben készülő csuklósok a péceli 169E, a gyáli 84E-89E-94E buszcsaládon és a Csepelről Szigetszentmiklósra tartó járatokon állnak forgalomba, ezzel az agglomerációs mellett jelentős részben budapesti utasokat is szolgálnak majd Budapest XVII., XVIII. és XXI. kerületében.

(Vitézy Dávid/facebook, Volánbusz/facebook)