Egészen elképesztő balesetet rögzített a Magyar Közút kamerája

//Berényi Attila
jelenetkép, forrás: Magyar Közút / YouTube
Mostanság szinte nem telik el úgy hét, hogy ne kerülne elő egy-egy olyan sofőrről szóló hír, aki a forgalommal szemben halad az autópályán. A Magyar Közút kamerái múlt pénteken épp a rossz irányba kanyarodás miatt bekövetkező karambolt rögzítettek. Igaz, viszonylag messze van Harasztitól, de érdemes és tanulságos megnézni a videót! A vétlen autóban 4 (!) gyermek is ült!

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. közösségi oldalán hozta nyilvánosságra a felvételt, amelyet múlt pénteken, azaz 2020.09.11-én rögzítettek az M25-M3-as gyorsforgalmi úti csomópontban!

Elképesztő balesetet rögzített a Magyar Közút kamerája az M25-M3-as gyorsforgalmi úti csomópontban

Társaságunk kamerarendszere az M25-ös és M3-as autópálya csomópontjában 2020. szeptember 11-én, pénteken egészen döbbenetes balesetet rögzített. A nemrégiben…

A nemrégiben elkészült M25-ös autóútról az M3-as autópályára hajtott fel egy utánfutót vontató pick up. A jármű 67 éves sofőrje az M3-asra felhajtó ág végén hirtelen, teljes mértékben szabálytalanul elkezdett megfordulni és a gyorsforgalmi úton a menetiránnyal szemben hajtott fel. A csomópontnál több jármű is közlekedett, egy személyautónak pedig nem volt esélye, nem tudta kivédeni az ütközést és nagy erővel becsapódott az autópályán szabálytalanul megforduló járműbe, áll a Magyar Közút tájékoztatójában. Az ütközés erejétől a pick up utánfutója leszakadt és az árokba csapódott, csak a szerencsén és az ott haladó járművek sofőrjeinek jelenlétén múlt, hogy nem történt újabb baleset.

A pick up-ba becsapódott vétlen autóban egyébként 4 gyermek és 2 felnőtt utazott. A kérdéses csomópontban minden szükséges előjelzés adott: előjelző és kötelező haladási irányt jelző táblák, maguk a burkolati jelek és a felhajtó ág vonalvezetése is mind egyértelműen úgy van kialakítva, hogy a sofőrök számára ne legyen kérdés, hogy mely irányba kell haladniuk.

Tavaly indított egyébként a Magyar Közút egy kampányt, „Tartsd az irányt!” címmel. Ennek célja, éppen az ilyen balesetek számának csökkentése. Ennek részleteit ide kattintva olvashatja el.

(Magyar Közút/Facebook)