Rekord számú új fertőzöttet azonosítottak idehaza egy nap alatt

//Tóth Gábor
teruleti-adatok_koronavirus_20200830

adatforrás: koronavirus.gov.hu / térkép: freepik / dho

292 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 5961 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – közölte a koronavirus.gov.hu hivatalos tájékoztató oldal.

A 292 fős, friss esetszám rekordot jelent az új koronavírus hazai történetében. Eddig a csúcs 210 új fertőzött volt egyetlen nap. A frissen azonosított fertőzések száma napról napra emelkedik. Az összesített fertőzötti szám 5961-re nőtt, áll a kormányzat hivatalos, vasárnapi tájékoztatójában.

Viszont nem hunyt el senki a betegségben az elmúlt 24 órában, így a halálos áldozatok száma változatlanul 614 fő.

3759-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 1588 fő. Az aktív fertőzöttek 41%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 42%-a budapesti.

Budapesten a fertőzés hazai megjelenése óta 2603 fertőzöttet azonosítottak, míg Pest megyében 854-et. Ezzel régiónk a leginkább érintett térség az országban.

90 koronavírusos beteget ápolnak jelenleg kórházban, közülük 7-en vannak lélegeztetőgépen.

A kormányzat tájékoztató oldala szerint, ahogy az új fertőzések adatai is figyelmeztetnek, a járvány nem ért véget, az aktív fertőzöttek száma ismét emelkedik, ezért nagyon fontos továbbra is a fegyelmezettség, a beutazási korlátozások és az általános higiénés szabályok betartása. Európában a járvány második hulláma elkezdődött, ezért szeptember 1-jétől ismét szigorodnak a külföldről való beutazás feltétételei, alapszabály szerint külföldi állampolgárok nem léphetnek Magyarország területére, a külföldről hazatérő magyar állampolgároknak pedig kötelező a 14 napos hatósági házi karantén. A közelgő iskolakezdés kapcsán kiemelten fontos a szülők és a pedagógusok felelőssége; tünetes, beteg gyermeket most nem szabad iskolába, óvodába engedni.

(koronavirus.gov.hu)