Mégis kiderült, mi a baj a Hárosi Duna-híddal

//Berényi Attila
Képünk illusztráció, forrás: freepik
Miután a főpolgármester nyílt levélben követelt válaszokat a kormánytól a két év felújítás után lezárt híd körüli kérdésekről, a Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, mi a gond a Hárosi Duna-híddal.

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere kifejtette, hogy az újra lezárt híd miatt rendszeresen alakulnak ki óriási dugók a fővárosban, és állandó problémát okoz a lezárás az agglomerációban élőknek is. Erről itt írtunk korábban. A tulajdonképpen két, egymás melletti hídból álló szerkezetből, most csak az egyik használható, és a normál 2×3 sáv helyett csak 2×2, szűkített sávon lehet közlekedni. Ez rendszeres torlódást okoz az M0-áson, és a tanítási év kezdetével ez csak még rosszabb lesz.

A M0-ás érintett szakaszának felújítása két évvel ezelőtt kezdődött, akkor azt ígérték 2020 tavaszára minden munkálatot befejeznek. A hidat májusban át is adták, azonban pár héttel később lezárták és senki sem használhatja.

A szerdai (2020.08.19.) kormányinfón Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, hogy meghatározó szerkezeti elem, egy úgynevezett saru törött el. A kormány szerint ez a kivitelező Strabag felelőssége, és szavatossági időn belül ki kell cserélni. A tárcavezető egyben azt ígérte, hogy szeptembertől, bár szűkített sávokon, de megindulhat a közlekedés ezen a szakaszon, és a munka is folytatódik.

Security Check Required

null

(Magyarország Kormánya / facebook)