Orbán: a járvány miatt szükség lesz újabb tiltó intézkedésekre

//Tóth Gábor
Képünk illusztráció, forrás: freepik / wirestock
A legnagyobb veszély továbbra is a koronavírus-fertőzés behurcolása, ezért szükség lesz újabb tiltó intézkedésekre – mondta Orbán Viktor kormányfő a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A miniszterelnök arra kért mindenkit, hogy „déli irányba” ne foglaljon nyaralást szeptember 1-je után, mert az „bele fog ütközni a határvédelmi intézkedésekbe”, áll az mti tudósításában.

A kormányfő a műsorban kiemelte: bár a vártnál sikeresebbnek látta az átállást a digitális oktatásra tavasszal, a személyes találkozáson alapuló oktatási rendszer tudja leginkább szolgálni a nevelési, pedagógiai célokat. Ezért mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy elkerüljük a szokásostól eltérő oktatást és megvédjük a hagyományos, iskolai jelenléten alapuló tanítást – fogalmazott.

Hozzátette: a vírussal szemben az idősek a legkiszolgáltatottabbak, ezért nagyon fontos, hogy megvédjék őket a fertőzéstől.

A csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely, miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt először arról, hogy szeptember 1 után ne tervezzen senki külföldi nyaralást, főleg déli irányba.

(MTI)