Segélyszervezetek is segítik az iskolakezdést

//Tóth Gábor
Képünk illusztráció, forrás: freepik / kstudio
Elindult az Ökumenikus Segélyszervezet iskolakezdési kampánya, amelyet a Tesco áruházak vásárlói adománykuponokkal segíthetnek. Az akció célja, hogy kétezer iskolatáskát töltsenek meg a szükséges felszerelésekkel – közölte a segélyszervezet az MTI-vel. Közben a Magyar Máltai Szeretetszolgálat is segít beszerezni a tanszereket.

A szeptember 6-ig tartó, Iskolakezdés együtt! elnevezésű, az Ökomenikusok által koordinált akcióban összegyűlt pénzből a segélyszervezet hátrányos helyzetű gyermeknek biztosít iskolaszereket. Mint írják, a koronavírus-járvány miatt sok egyébként is hátrányos helyzetű család került még nehezebb anyagi helyzetbe. Számukra nagy kihívást jelent a szeptemberi iskolakezdéshez szükséges felszerelés előteremtése, különösen több gyermek esetén.

A segélyszervezet idén az előző évekhez képest kétszer annyi, azaz kétezer nehéz sorsú gyermek iskoláztatását szeretné támogatni.

A 2000 iskolatáska megtöltéséhez szükséges pénzen felül beérkező adományokat a gyermekek felzárkózását elősegítő egész éves munka támogatására fordítják.

Közben a Magyar Máltai Szeretetszolgálat egy alapítvánnyal alapítvánnyal karöltve országos iskolatáska- és tanszergyűjtésbe kezdett.

Győri-Dani Lajos a szervezet alelnöke a közmédiának elmondta, hogy Csodatáska nevű akcióban az ország 85 pontján gyűjtik az iskolaszereket, amiket később eljuttatnak rászoruló családoknak. Ugyanakkor pénzadománnyal is segíteni lehet az iskolakezdést; a felajánlásokat az adomanyozz.hu-n keresztül lehet eljuttatni – közölte. A pénzadományokat a szeretetszolgálat iskolaszerek vásárlására fordítja majd – tette hozzá az alelnök. Elhangzott az is, hogy 7000-8000 gyermeknek szeretnének segíteni szeptemberig.

 

(MTI)