Ezen a hétvégén is buszok viszik Dunaharasztiról a HÉV utasait

//Berényi Attila
hev_hetvegi_karbantartas_dho_20200703

Munkálatok Dunaharasztin a H6-os HÉV vonalán, fotó: dho

Ahogy a múlt hétvégén, most szombaton és vasárnap is karbantartási munkákat végeznek majd H6-os HÉV Dunaharaszti szakaszán.

A MÁV-HÉV közleménye szerint ez azt jelenti, hogy 2020. július 4-én és 5-én (szombaton és vasárnap) a H6-os HÉV megosztott útvonalon, csak a Közvágóhíd és Dunaharaszti külső, illetve a József Attila-telep és Ráckeve között jár (a vonatok a József Attila-telep és Szigetszentmiklós-Gyártelep között mindkét irányban a Közvágóhíd irányú peronok mellett állnak meg). A kimaradó szakaszon a H6-os jelzésű pótlóbusszal lehet utazni, amely Dunaharaszti külsőtől Szigetszentmiklós-Gyártelepig közlekedik (Szigetszentmiklós megállóhelyet nem érinti; az eljutás a 238-as, a 673-as, a 674-es és a 676-os buszokkal lehetséges).

A H6-os pótlóbusz eléréséhez a József Attila-teleptől Szigetszentmiklós-Gyártelepig szükséges utazni a HÉV-vel.

forrás: MÁV-HÉV

H6-os pótlóbusz útvonala: Dunaharaszti külső H – Fő út – 510-es út – Taksony, Fő út – 510-es út – Taksony vezér híd – Szigethalom, Mű út – Szigetszentmiklós, Apor Vilmos utca – Viola utca – Szigetszentmiklós-Gyártelep H

Megállói:

  • Dunaharaszti külső H: a Fő úton, az állomás mellett;
  • Dunaharaszti, városháza: a Volánbusz megállóhelyén;
  • Taksony, községháza: a Volánbusz megállóhelyén;
  • Szigethalom, Taksony-híd: a Volánbusz megállóhelyén;
  • Szigethalom, Újtelep: a Volánbusz megállóhelyén;
  • Szigethalom, Bucka Gyöngye: a Volánbusz megállóhelyén;
  • Szigetszentmiklós-Gyártelep H: a Viola utcában, a Csonka János utca torkolata előtt.

Valamennyi pótlóbuszon a kerékpár szállítása megengedett.

A Dunaharaszti felső vagy Dunaharaszti külső és Szigetszentmiklós, József Attila-telep vagy Szigetszentmiklós alsó között érvényes HÉV bérletek a pótlójáratok teljes hosszán érvényesek.

A változás ideje alatt a Volánbusz elfogadja a Budapest-bérlettel együtt felmutatott, Millenniumtelep kezdő- vagy végponttal megváltott HÉV bérleteket, az „U” jelű utazási igazolványokat, valamint a Budapest-bérlettel együtt felmutatott MÁV-START Vasúti Utazási Igazolványokat a 38-as és a 238-as buszok teljes vonalán, továbbá a 673-as, a 674-es és a 676-os buszokon Szigethalom, autóbusz-állomás és Budapest, Vermes Miklós utca között.

További információkat ide kattintva érhet el.

 

(MÁV-HÉV)