Kezd teherré válni a nyugdíjasoknak fenntartott vásárlási idősáv

//Berényi Attila
Képünk illusztráció, forrás: freepik / education
Az egyik szakszervezet szerint érdemes lenne újragondolni a korlátozást, mert már a 65 év felettiek sem csak délelőtt járnak vásárolni, amit sok helyen nem is ellenőriznek. A 9 és 12 óra közötti korlátozásra – amikor csak az idősek lehetnek az üzletekben – egyre többen fittyet hánynak.

A Magyar Nemzet írta meg, hogy nő a feszültség a vásárlók és a boltosok körében: a kijárási korlátozások és a veszélyhelyzet megszűnésével már csak a 65 év felettieknek meghatározott vásárlási idősáv emlékezteti a lakosságot a hetekig tartó, korlátozásokkal teli vírusos időszakra.

A lapnak a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének Bubenkó Csaba azt mondta, hogy leginkább a dolgozókon csapódik le a fokozódó feszültség. A kereskedők azonban félnek, hogy szabálytalanság esetén büntetést kapnak, ezért a beosztottaktól várják el, hogy kezeljék a helyzetet.

A piacok esetében a polgármesterek határozatban térhetnek el az időseknek fenntartott idősáv központi megkötéseitől. Dunaharasztin a szerdán és szombaton nyitva tartó piacon reggel 6-tól délelőtt 8 óráig kizárólag a 65 év felettiek vásárolhatnak, utána viszont bárki.

 

(Magyar Nemzet, dho)