Megyékre bontva közölték, hogy hány kórházi ágyat kell felszabadítani

//Tóth Gábor
Képünk illusztráció, forrás: freepik / eddows
A kórházak megkezdték a felkészülést a koronavírus-járvány kapcsán a tömeges megbetegedésekre. Sorban küldik haza az egyébként ott fekvő betegeket. A kormányzat hivatalos tájékoztató felülete most megyei bontásban közölte, hogy hány ágyat kell kötelezően „felszabadítani”.

A mai (2020.04.16. 07.41) adatok szerint az országban 1652 koronavírus fertőzöttet tartanak nyilván hivatalosan. Budapesten 805-en vannak, míg Pest megyében 249-en. Azt az Operatív Törzs is elismeri, hogy a fertőzöttek valós száma ennél lényegesen több is lehet.

adatforrás: koronavirus.gov.hu / térkép: freepik / dho

A COVID-19 fertőzés hazai állásáról tájékoztató kormányzati portál közleménye szerint hetek óta, több ütemben zajlik a kórházak felkészítése a tömeges megbetegedésre.

Az Operatív Törzs szerdai ülése utáni tájékoztatón Müller Cecília, országos tisztifőorvos magyarázta el az Emberi Erőforrások Miniszterének döntését.

Zajlik a kórházak felkészítése

Országszerte hetek óta, több ütemben zajlik a kórházak felkészítése. A kórházak ágykapacitását azért kell tovább bővíteni, mert fel kell készülni a tömeges megbetegedésekre.

Közzétette: Magyarország Kormánya – 2020. április 15., szerda

 

A tisztifőorvos bejelentése szerint az április 19-ig biztosítandó 50%-os ágykapacitás összesen 32.900 ágyat jelent, a következő ütemben tervezett 60%-os ágykapacitás összesen 39.500 ágyat jelent, amelyeket koronavírusos betegek ápolására kell biztosítani szükség esetén.

A kiadott adatok szerint Pest megyében először 1642, később pedig 1970 ágy felszabadítását rendelte el a szakminiszter.

 

(koronavirus.gov.hu)