Új, digitális röntgen szolgálja a betegeket a szigetszentmiklósi Rendelőintézetben

//Berényi Attila
Képünk illusztráció, forrás: freepik / gyn9093
A napokban adták át az új, digitális röntgengépet a Szakorvosi Rendelőintézetben. A berendezés a területileg oda tartozó Dunaharaszti lakosságának kiszolgálásában is segítséget nyújt.

Az intézmény már rendelkezik egy régebbi, szintén digitális technológiát használó röntgennel. Ám ez a nagy ellátási terület következtében leterhelt, és 4-5 éve folyamatos technikai gondokkal küzd – mondta el a szigetszentmiklósi DunaMédia portálnak dr. Raffay Éva főigazgató. Ezért elengedhetetlen volt az új berendezés beszerzése. Az intézmény az Emberi Erőforrások Minisztárimának vis maior keretéből 49 millió forintos, vissza nem térítendő támogatást kapott, ehhez saját forrásból 4,5 millió forintot tett hozzá a Rendelőintézet.

Az új gépben már egy megerősített generátor van, azaz nagyobb a kapacitása. Ezzel együtt sokkal kisebb sugárterhelés éri a betegeket, a felvételek pedig jobb minőségűek lesznek, hangsúlyozta a főigazgató.

Mindezen fölül a Szigetszentmiklósi Szakorvosi Rendelőintézet hozzájutott egy elektromos autóhoz is, és a hozzá tartozó töltőállomáshoz. A jármű annak az állami beruházásnak a része, amelynek során 249 e-személyautó beszerszerzéséről döntött a kormány. Ezeket az egészségügyi intézmények között osztották szét. A Szigetszentmiklósra került kocsit az intézmény leletek, vérkészítmények, szövettani minták szállítására használja.

Az átadás alkalmából szerezett rendezvényen részt vettek az ellátási körzetbe tartozó települések egészségügyért felelős alpolgármesterei. Dunaharasztit Dr. Bereczki Péter képviselte.

 

(DunaMédia)