Még erős marad a szél

//Berényi Attila
Megosztás itt: print
Megosztás itt: email
Még erős marad a szél
Viharos erejű szél pusztított kedden az országban, több mint négyszázszor riasztották a tűzoltókat a károk miatt – jelentette az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.
- hirdetés -
 

Dunaharasztiban is sok kárt okozott a szél, volt ahol fákat döntött ki, ágak szakadtak le. A viharban sérültek meg kerítések, és sokhelyütt nem volt áram. Ez utóbbi okozta a legnagyobb gondot, hiszen az elszakadt villanyvezetékek javítása nem egyszerű feladat. Az áramszünet miatt a közlekedési lámpák sem működnek mindenütt. Olvasóink jelezték, hogy az 51-es főúton, a bevásárlóközpontoknál található kereszteződésben még mindig nem működik az elektromos forgalomirányítás.

Szigetszentmiklóson, a Lehel utcában egy tizenöt méter magas fa gyökerestől kifordult és rádőlt egy házra. A fát a tűzoltóknak kellett eltávolítani. Érden egy fa egy ház udvarára, Budaörsön egy utóra esett, Dabason pedig egy tizenöt méteres fa dőlt ki.

A legtöbb beavatkozásra eddig az Észak-Dunántúlon, így Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron, Fejér és Veszprém megyében volt szükség, illetve Pest megyében és fővárosban is jelentős feladatokat ad a vihar. A károk nyomán két ember sérült meg.

Egyébként Budapesten dőlt meg az országos szélrekord: a János-hegyen 124 kilométeres széllökést is mértek, írja az MTI. A meteorológiai szolgálat szerdára is országszerte adott ki figyelmeztetést a viharos szél veszélye miatt. Heves és Nógrád megyére adták ki a legalacsonyabb fokú, elsőfokú figyelmeztetést. Az ország többi részén másodfokú a figyelmeztetés, így nálunk is.

Ide kattintva tudja követni, a kiadott, aktuális meteoróligai figyelmeztetéseket.

 

(OKF – MTI)