Nagyon erős szél tombol

//Tóth Gábor
szellokes_kidolt_fa_dunaharaszti_online_20200204

Korábbi kép. fotó: dunaharaszti online

Országszerte már több mint száz alkalommal riasztották a tűzoltókat kedd kora délutánig a vihar okozta károk miatt, ám személyi sérülés nem történt – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Dunaharasztin is döntött ki fákat a viharos erejű szél, sokfelé ágak estek az útra.

A Katasztrófavédelem úgy tájékoztatta a Magyar Távirati Irodát, hogy a legtöbb beavatkozásra eddig az Észak-Dunántúlon, így Győr-Moson-Soporon, Fejér és Veszprém megyében volt szükség, de a fővárosban és annak környékén is jelentős feladatokat ad a viharos erejű szél – tették hozzá.

Ebben a helyzetben a katasztrófavédelem arra kér mindenkit, hogy figyelje a meteorológiai szolgálat figyelmeztetéseit, előrejelzéseit, lehetőség szerint autójával ne parkoljon a viharos szélben fák alá, a közúton pedig a fasorok mellett is kellő figyelemmel közlekedjen.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetése szerint 2. fokú (narancs színű) riasztás van érvényben.

Ebben a helyzetben Budapest vezetése kéri a fővárosiakat, és az ott tartózkodókat, hogy mind gyalogosan, mind gépjárművel fokozott figyelemmel közlekedjenek, illetve a leszakadó ágak, hulló cserepek miatt körültekintően válasszanak parkolóhelyet.

 

(MTI)