Újabb forgalmirend-változások várhatóak az M0-ás déli szektorában

//Tóth Gábor
m0_forgalmirend_freepik_20200202

Képünk illusztráció, forrás: freepik / dho

A NIF Zrt. beruházásában az M0 gyorsforgalmi út déli szektorában az M6 autópálya és az 51. sz. főút között az M1 autópálya felé vezető oldalon a rekonstrukciós munkálatok a befejezéshez közelednek. Az építtető NIF Zrt. és a kivitelező STR M0 konzorcium között a szerződés szerinti befejezési határidő 2020. szeptember 2.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közleménye szerint a felújítás által érintett pálya szakaszon a kivitelezési munkálatok előrehaladtával folyamatosan nyitják meg a bal pálya lezárt szakaszait.
A kivitelező a beavatkozások utolsó ütemeként a jobb pálya oldalon kiépíti a zajárnyékoló falakat és a halásztelki csomópontban a bal pályahidat megszélesíti, befejezi a Soroksári Duna-híd környezetében a pálya betonozását. A munkálatok elvégzéséhez azonban további – tervezetten az eddigieknél rövidebb szakaszokat érintő, sávszűkítés nélküli – forgalmi változtatásokra számíthatnak a közlekedők.

Az ideiglenes forgalmi ütemekhez kapcsolódó korlátozásokról, illetve azok megszüntetéséről, valamint az autóút aktuális forgalmi helyzetéről a közlekedők a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatának weboldalán, a www.utinform.hu-n tájékozódhatnak.

 

(via: nif.hu)