Vádat emeltek a környékünkön fosztogató tévés ellen

//Tóth Gábor
forrás: police.hu
Vádat emelt a Monori Járási Ügyészség az ellen az ócsai tévés ellen, aki több bankot is kirabolt a feleségével az utóbbi néhány évben.

A férfi hírműsorokat vezetett, de ő és felesége folyamatos anyagi nehézséggel küzdött a 2016-os házasságkötésük óta. Hiteleik összértéke 24 millió forintra emelkedett. A helyzetet pedig bankrablással próbálták megoldani, írja a 24.hu.

2016. augusztusában kezdett bele tevékenységébe. Kirámolt egy kőbányai pénzintézetet, majd tavaly nyáron ugyanezt Üllőn illetve Bugyin is véghezvitte. A fegyverrel felfegyverkezett férfi minden alkalommal 1-2 millió forintot vitt el.

A nyomozás folyamán a bankok biztonsági felvételein feltűnő autót kezdték keresni. Ez jó nyomnak bizonyult, mint kiderült, ez volt az elkövető apósáé volt, és rablásokhoz használta. A feleség ült a kocsiban az akciók alatt, pont mint a filmekben, és a zsákmánnyal ékező férfit azonnal vitte is.

Az após teljesen összeomlott, amikor megtudta, hogy mi történt, de nem utoljára, később ugyanis a 60 éves feleségét is meggyanúsították, ugyanis ő rejtette el a pisztolyt, amit bankrablásoknál használtak. Egyszerűen a kukába dobta. A rendőrök három szemeteskocsi rakományát vizsgálták át, sikertelenül. A Monori Járási Ügyészség több rendbeli, fegyveresen elkövetett rablás miatt emelt vádat a házaspár ellen.

 

(police.hu, 24.hu)