Egy hónapot csúszik az M0-ás felújítása

//Berényi Attila
forrás: utinform.hu
Egyelőre nem szabadul meg a környék a giga dugóktól. Az év vége helyett január végén várható, hogy végeznek az M0-ás déli szektorának felújításával.

A hosszabbítást az index.hu egyik olvasója szúrta ki: néhány nappal korábban még december 31-re ígérték a munkálatok végét az utinform oldalán, később már január 31. lett az új átadási időpont. Addig tehát maradnak a 2×2 sávra korlátozott szakaszok, és marad a dugó meg az araszolás is.

Az autóút déli szektorának felújítása miatt március 9-én lépett új forgalmi rend életbe, az autóutat ekkor kétszer kétsávosra korlátozták.

Az M0-s autóút déli szektorán, Nagytétény és Dunaharaszti között továbbra is le van zárva az M1-es autópálya felé vezető oldal felújítási munkák miatt. A járműveket az ellenkező, M5-ös felé vezető oldalra terelték át, ahol irányonként két-két szűkített sávon haladhatnak. Szintén az M5-ös autópálya felé vezető oldalon, a 22-es km és a 23-as km között viszont már három sávon autózhatnak.

A felújításra egyébként azért volt szükség, mert az elmúlt években az M0-s autóút napi átlagos forgalma 67 ezerről 120 ezerre nőtt(!), ami jelentősen igénybe vette az útburkolatot, ezért kellett kicserélni az aszfaltot betonra. „A hidak új szigetelést, szegélyt és korlátot kapnak, és zajvédelmet építenek ki ezen a szakaszon. A betonburkolat néhány hetes szilárdulás után éri el a maximális terhelhetőségét, így ebben az időszakban nem folyik látható munkavégzés az érintett területeken”, közölte a munkálatok kezdetén a NIF.

 

(index)