A hónap végén jön létre az ország ötödik legnagyobb bankja

//Berényi Attila
forrás: freepik
2019. október 31-én tizenegy takarékszövetkezet és két bank egyesül a Takarékbank Zrt-ben. Novembertől ezzel a Takarék Csoport bankja több mint 1,1 millió ügyfelet szolgál ki és az ország legnagyobb fiókhálózatát működteti, írja a társaság közleményére hivatkozva a portolio.hu.

A jogi egyesüléssel egy időben a Takarék Kereskedelmi Bank Zrt. informatikai rendszerét egyesítik a Takarékbank Zrt. már működő hálózatával, ezért ötnapos informatikai átállás után, 2019. október 31-et követően november 6-án indulnak újra a bank szolgáltatásai, amely az új Takarékbank Zrt. minden fiókját és szolgáltatását érinti. 2019. április 30-án létrejött a Takarékbank Zrt., a Mohácsi Takarék Bank Zrt., a Pannon Takarék Bank Zrt., és a B3 TAKARÉK Szövetkezet egyesülésével, átvéve a Takarék Csoport irányító szervezete, az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. lakossági és vállalati számlaszerződés-, betét- és hitelállományát is.

Az országos fúzió lezárásaként, 2019. október 31-én egyesül tizenegy takarékszövetkezet – a 3A Takarékszövetkezet, a Békés Takarék Szövetkezet, a CENTRÁL TAKARÉK Szövetkezet, a Dél TAKARÉK Szövetkezet, a Fókusz Takarékszövetkezet, a Hungária Takarék Takarékszövetkezet, a KORONA TAKARÉK Takarékszövetkezet, az M7 TAKARÉK Szövetkezet, a Nyugat Takarék Szövetkezet, a Pátria Takarékszövetkezet és a TISZÁNTÚLI TAKARÉK Takarékszövetkezet –, valamint a Takarék Kereskedelmi Bank Zrt. és a Takarékbank Zrt.

Az átállás alatt, 2019. november 1-jétől november 6-áig nem nyitnak ki a bankfiókok, átmenetileg nem fog működni a netbank és a mobilapplikáció, nem lehet utalásokat kezdeményezni és fogadni. 2019. november 6-án, szerdán ismét kinyitnak a fiókok és onnantól működnek majd újra az elektronikus szolgáltatások, illetve aznap könyvelik le a 2019. október 31-e után érkezett megbízásokat. Ebben az időszakban a bankkártyával rendelkező ügyfelek az ATM-ekből a 2019. október 31-i záró fedezetük összege erejéig tudják igénybe venni bankkártyával a különböző szolgáltatásokat.

(via: portolio.hu)