Tárlat a Laffert Kúriában

//Tóth Gábor
Plakát részlet, forrás: facebook
Mikó F. László kiállítását nézhetik meg az érdeklődők, egészen február 28-ig.

Mikó F. László autodidakta művész, képzőművészeti tevékenységét az 1970-es évek elején kezdte a szentendrei Vajda Lajos Stúdióban, áll a wikipédia ismertetőjében.

1976-1984 közt a Művészeti Alap Fiatal Képzőművészek Stúdiójához is kapcsolódott. 1974-től kiállító művész. 35 egyéni kiállításon mutatkozott be Magyarországon, továbbá a hazai szentendrei és külföldi kollektív tárlatokon szerepel. 2002-ben részt vett a Vajda Stúdió jubileumi kiállításán a Műcsarnokban. Munkái megtalálhatóak magán- és közgyűjteményekben. 1979-ben megalakította az Art-el csoportot. 1984-ig tizenkét performansz bemutatót tartottak. A Magyar Újságírók Országos Szövetségének tagjaként 1996-tól újságírással, laptervezéssel, designkritikával foglalkozik. Közben 2005-től a Magyar Diszlexia Alapítvány kuratóriumának elnöke. Az Alapítvány a Freiburgi Egyetem Agykutató Központjának együttműködésével és segítségével indult.

2006 óta kommunikációs tanácsadó. 2008 óta intenzíven foglalkozik a vizuális észlelés kutatásával. Nyolc évig Németországban alkotott, jelenleg Dunaharasztin él és alkot.