Ismét Rétesutca Fesztivál Dabas-Sárin

//Tóth Gábor
Pillanatkép a 2021-es Rétesutca Fesztiválról. fotó: Karlik Dóra
Immár 17. alkalommal rendezik meg a sári Rétesutca fesztivált a Dabashoz tartozó településrészen.

A sári rétes messzeföldön híres, és a térség gasztronómiájának meghatározó eleme. Ma már külön Rétesház is várja az ide látogatókat. A sári rétes lényege az, hogy rengeteg, ízes, gazdag töltelék van benne. Aki már kóstolta ezt a gasztronómiai különlegességet az aligha tud válaszolni arra a kérdésre, hogy melyik a jobb. A házi túró lágysága, a meggyes kicsit fanyar íze, az édes – sós káposzta különlegessége száll versenybe a mákos – szilvalekváros rétes pikáns ízével, áll a város hivatalos oldalán megjelent ismertetőben.

És minden évben megrendezik a sári Rétesutca Fesztivált, amely hűen mutatja be, hogy a generációk miként adták tovább egymásnak a sári rétes titkát.

A rendezvényen amellett, hogy természetesen meg lehet kóstolni a finomságokat, koncertek, folklór műsorok, kézműves termékek vására, gasztro sátrak, népi játszótér sőt még hőlégballonozás is várja az érdeklődőket. Koncertet ad az Alma együttes, ABBA Show-val érkezik Détár Enikő, Fésűs Nelly és  Ladinek Judit, de fellép Bye Alex és a Slepp is.

Helyszín: Sári Rétesház, Dabas, Mánteleki út 3-D
Időpont: 2023. augusztus 5.

Az esemény részletes leírását ide kattintva találja meg.

(dho)