Harasztin is nosztalgiajáratokkal ünnepli 135. születésnapját a HÉV

//Tóth Gábor
A HÉV nosztalgiaszerelvénye. fotó: MÁV - HÉV
A budapesti helyiérdekű vasút építését lehetővé tevő törvény 1880.-ban született meg és az első átadás 1887. augusztus 7-én volt. Utóbbit tekintjük a hazai HÉV születésnapjának.

A MÁV-HÉV, ahogy minden évben, idén is megünnepli a cég születésnapját. 2022. augusztus 6-án, szombaton 10:00 és 15:00 között várnak mindenkit Kerepesen, a szilasligeti Nagyréten – a program közösségi oldalon létrehozott eseménye ide kattintva érhető el.

Ráadásul a H6-os vonalon 2022. augusztus 7-én, vasárnap nosztalgiavonatokat indítanak Dunaharaszti külső és Ráckeve között. Az ünnepi nosztalgiavonatban két „HÉV-testvérpár” kap újra izgalmas szerepet, ilyen összeállítású vonat utoljára télen, fényHÉV-ként közlekedett, derül ki a MÁV-HÉV közleményéből.

Az LVII-es „Tigris” mozdonyok ma is szolgálatot teljesítenek a HÉV-nél, ők a legerősebb villanymozdony a cégnél. A 83-as pályaszámú LVII mozdony gyönyörű nosztalgia fényezéssel és korhűen felújított, utasszállításra ismét alkalmassá tett belső térrel várja az érdeklődőket, így igazi kuriózum!

forrás: MÁV – HÉV
(MÁV-HÉV)