Programajánló a hétvégére!

//Tóth Gábor
konyv_freepik_jcomp_220610

Most van az Ünnepi Könyvhét is! Képünk illusztráció. forrás: freepik / jcomp

Ezen a hétvégén sem leszünk híján a programoknak, bőséggel lesz miből választani.

Szokás szerint kezdjünk a dunaharaszti programokkal. Szombaton, 11 órától a kisgyermekeket várja a József Attila Művelődési Házban a Boribon autózik című bábjáték.

Ugyancsak a József Attila Művelődési Ház lesz a helyszíne, de már vasárnap a Baktay Ervin Gimnázium jótékonysági előadásának.

Jótékony színház: Fösvény

Vecsésen Mesefesztivált szerveznek Bálint Ágnes születésének 100. évfordulója alkalmából.

Dunakeszin Veteránjármű és retro találkozó lesz, repülőnappal.

Pátyon Pincenapokkal várják a látgatókat. Rengeteg koncert, előadás látnivaló vár itt önre, természetesen kóstolókkal. A részletes programot ide kattitva érheti el.

Gödöllőn a Királyi Kastélyban Koronázási hétvége lesz. Ferenc József és Erzsébet királyné koronázására emlékeznek ezekben a napokban, valóban színes programokkal. A hétvége programjai ide kattintva érhetőek el.

A végére maradt, de talán ez a leglényegesebb program: most van a 93. Ünnepi Könyvhét Budapesten. A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése idén is szabadtéren mutatja be a kortárs magyar irodalom remekeit. Az év egyik legfontosabb irodalmi rendezvénysorozata ebben az évben június 9-12. között vár Önre a Vörösmarty tér és a Duna-korzó területén. Részletes programok itt.

(dho)