Programok az ünnepi hétvégén a környék településein

//Tóth Gábor
Szent István szobra a Budai Várban. fotó: dho
Térségünk településein is változatos programok várnak a nemzeti ünnepen.

Dunavarsányban augusztus 20. és 22. között rendezik meg a Dunavarsányi Napokat. A helyszín a Kossuth Lajos utca Dunavarsány Petőfi Művelődési Ház & Könyvtár és Dunavarsány Város Önkormányzata közötti szakasza. Lesznek koncertek és utcabál. Fellép mások mellett Sasvári Sándor, Lofti Begi, lesz TNT koncert, Hevesi Tamás és Szűcs Judith valamint élő koncertet ad Korda György és Balázs Klári is. A részletes programot ide kattintva találja meg.

Soroksáron is színes programokkal készülnek a szervezők. Itt augusztus 20-án lesz aratási bemutató, a gyerekeket állatsimogató várja. A felnőtteket lovagi torna szórakoztatja majd. Ez után a népzenéjé lesz a főszerep, táncház várja az érdeklődőket. Az új kenyér szentelése után Vikidál Gyula és a B52 zenekar lép fel. Soroksáron is lesz tűzijáték. Mindezeken fölül kisvonat szállítja majd a helyieket.

Taksony Önkormányzata a Szent István Parkba szervezi rendezvényeit. A program augusztus 20.-án 15 órakor kezdődik a Szent István Parkban. A meghívót itt éri el.

Szigetszentmiklóson az augusztus 20-i ünnepségek belesimulnak a Summerfeszt rendezvényeibe. 16.00 órától a Fesztiválsátorban a Gyermekek Summerfesztje program folytatódik. Lesz jurta kiállítás, íjászkodás, kosaras körhinta. 18.30-tól a Szent Erzsébet téren kezdődik a hivatalos program, polgármesteri köszöntővel, új kenyér áldással. Este 8 órától pedig a Budapest Jazz Orchestra koncertje lesz, ahol régi magyar filmzenék csendülnek fel. A részteles programot itt találja meg.

Dunaharasztin szentmisével indul a nap, lesz Önkormányzati köszöntő, sváb kenyérszentelés és Búcsú a piactéren.

Egyházi és önkormányzati ünnep augusztus 20-án, Dunaharasztin

Koncertek, kirakodóvásár és tűzijáték – augusztus 20. Dunaharasztin

(dho)