Itt a 28. Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál

//Berényi Attila
Itt a 28. Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál
Csütörtökön (2021.08.12.) kezdődik a 28. Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál és Népművészeti Vásár, amelyre idén is három településen, ám a koronavírus-járvány miatt külön szervezésben megvalósuló programokkal várják a közönséget, áll az MTI ajánlójában.

A fesztivált a korábbi évekhez hasonlóan idén is Százhalombattán, Tökölön és Szigetszentmiklóson rendezik meg, a szervezők tájékoztatása szerint azonban a járványhelyzet miatt – mivel külföldi fellépőket nem tudtak hívni – az idén a három település külön alakította ki saját programjait. A kapcsolat azonban nem szakadt meg közöttük, a rendezvény újra egységes lesz, amikor ismét meghívhatnak külföldi táncosokat.

A szigetszentmiklósi program augusztus 12-től 20-ig tart. A 9 nap alatt kertmozival, bolgár-német esttel, flamenco táncelőadással, a Matyó Táncegyüttes műsorával és a Folkbeat zenekar koncertjével is várják a közönséget.

Magyar Gála címmel a Napraforgók Néptáncegyüttes, a Kéve Néptáncegyüttes és a Rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes lép színpadra. Fellép a Csík Zenekar és látható lesz a Magyar Állami Népi Együttes Ezerarcú Délvidék című előadása is. Augusztus 20-án a Budapest Jazz Orchestra koncertje zárja Szigetszentmiklóson a programok sorát.

A százhalombattai programról a www.summerfestbatta.hu, a tököliről a summerfest.tokol.hu, a szigetszentmiklósiról pedig a summerfest.szigetszentmiklos.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők, itt találja meg a programokat.

(MTI)