Dunaharaszti világrekord a Street Workout világbajnokságon

//Berényi Attila
vb-insidepark-coachidi04_20230901

Versenyben a haraszti csapat. fotó: Kócsidi Zoltán

Augusztus utolsó napjaiban Rigában rendezték meg a Street Workout világbajnokságot. Idén először dunaharaszti sportolók képviselték Magyarországot, és az Inside Parkot!

A WSWCF (World Street Workout and Calisthenics Federation, wswcf.org) 2011 óta rendez és tart világbajnokságokat. A szövetséghez 82 ország csatlakozott, áll a hazánkat képviselő dunaharaszti csapat szerkesztőségünknek küldött közleményében. A haraszti sportolók egy kemény magyarországi válogatón nyerték el a lehetőséget, hogy ők képviseljék hazánkat. Két fiatalemberről van szó, Molnár Bálint és Csányi Ákos mellett edzőjük, Kócsidi Zoltán veterán kategóriában állt rajthoz.

A világbajnokság méreteit jól jellemzi, hogy idén 150 versenyző mérettette meg magát a világ minden pontjáról. A magyar csapat elsődlegescélja az volt, hogy bemutassák, hazánkban milyen komolyan veszik ezt a sportágat. Az eredményeik azonban messze felülmúltak a várakozásokat:

  • Csányi Ákos (18.) Musce Up gyakorlatban világrekordot ért el. 18 ismétlést hajtott végre. Ezt egyébként 3 bíró hitelesítette.
  • Molnár Bálint (20.) a második legtöbb ismétlésszámot (16.) produkálta ebben a kategóriában.
  • Kócsidi Zoltán (47.) sportoló és edző Strenght kategóriában, veterán korosztályban bronzérmet

Az eseményről és a haraszti srácok versengéséről ide kattintva találhat képeket.

(dho)