Mindössze 9 éves, Harasztin él és magyar bajnok motoros

//Berényi Attila
Mohai Márk Ármin a 2022-es kecskeméti versenyen. fotó: Chrobák János / Mohai Attila engedélyével
Megszokhatta már, hogy a dunaharasztionline.hu felületein felbukkannak a város legjobb sportolói. Olyanok is, akikről nem is tudtuk eddig, hogy hazai vagy nemzetközi szinten az élvonalba tartoznak. Mohai Márk Ármin, jelenleg 9 éves és Chrobák Motorsport Egyesület versenyzője! Annak ellenére, hogy még tényleg nagyon fiatal, már 5 éve ül motoron, ráadásul bámulatos eredménnyel.

Már ebben az évben így már nagy tapasztalattal vágott neki a versenyzésnek a fiatalember. Hazánkban a motorsport futamait májusban, szeptemberben és októberben rendezik meg. Ezeken felül a versenyző nyáron két csehországi illetve 2 szlovák futamon is elindult, számára ismeretlen pályákon de eredményesen zárta ezeket is.

Egy versenyhétvége 2 szabadedzésből, időmérő edzésből, illetve 2 futamból áll és ezek összetett pontszáma alapján dől el, hogy ki hol végez összetettben a hétvégén.

Az összesített pontszám alapján a Takarékbank Nyílt Nemzetközi Utánpótlás és Élsport Rövidpályás Gyorsasági Bajnokság Minigp kategória magyar bajnoka Márk lett 2022-ben! A díjátadót pedig az elmúlt hetekben tartották meg.

Díjkiosztó, fotó: Erdélyi Károly

Hajrá Márk! Így tovább!

(dho)