Egyre többe kerül a horgászat

//Tóth Gábor
horgasz-sportsziget_dho_20220107

Horgász a dunaharaszti Sportszigeten. fotó: dho

A haltakarmányok ára 30-40%-kal emelkedett az elmúlt egy évben, de többe kerül az üzemanyag is. Többek között ezzel indokolja a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség, hogy az RSD területi jegyárai 10%-kal emelkednek ebben az esztendőben.

A szervezet hangsúlyozza, hogy a 33 alkalmazott bérét is emelniük kell 10-20%-kal. Mindezek fényében az éves általános felnőtt területi jegy ára így 44.000 Ft lett, a bojlis behúzós jegy pedig 72.000 Ft-ért érhető el. A mellékvízi jegy ára 34.000 Ft-ra emelkedett, az RDHSZ-Balaton jegy pedig 60.000 Ft-ba kerül. Továbbra is elérhetőek a rövidebb időszakra vonatkozó jegyek, a leggyakrabban vásárolt 24 órás jegy ára 3.900 Ft. A gyermek és ifjúsági éves jegyek árai nem emelkedtek, áll a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség közleményében.

Nagy változások következtek be idén a helyi horgászrendek elkészítési mechanizmusában is. Ugyanis a MOHOSZ egy törvénymódosítás értelmében megalkotta az Országos Horgászrendet, és minden alhaszonbérlőnek közre adott egy helyi horgászrend mintát, amiben opcionálisan és kötelezően beépítendő elemek is vannak. Az RSD-re bevezetett szabályokat és az érvényes árakat ide kattintva érheti el.

(rdhsz.hu)