Dunaharaszti lány nemzetközi sportsikere

//Berényi Attila
ValentinMira_PoleSportVB_foto-LagomImageAgency_20211217

Valentin Míra az Olaszországban rendezett POSA Pole sport and Pole Art VB-n. fotó: LagomImageAgency / Dorogi Andrea engedélyével.

A rúdsport egy kemény és sokak által félreértett sportág. Óriási tudás és erő kell ahhoz, hogy egy függőleges rúdon és előtte a talajon mutassa be a versenyző akrobatikus gyakorlatát.

Valentin Míra még mindössze 12,5 éves, de már 5. éve űzi a rúdsportot, és mostanra már nem csupán versenyszerűen, hanem úgy, hogy nemzetközi szinten is számolnak vele. 3,5 perces gyakorlatával a napokban az olaszországi Bolognában rendezett POSA Pole sport and Pole Art Világbajnokságon szerepelt Junior A kategóriában (10-14 éves korosztály). Az esemény PoleArtistic VB részén 10. lett, míg a PoleSport VB-n a szintén előkelő 8. helyet szerezte meg.

Míra edzője Gábris-Baczakó Judit!

Az ifjú sportoló édesanyja, Dorogi Andrea szerkesztőségünknek elmondta, hogy a kitűzött cél a legjobb 10 közé jutás volt, ezt pedig messzemenőkig sikerült teljesíteni. A következő cél a TOP 5-be kerülés a nemzetközi versenyeken, ám Míra azt mondja, hogy ő bizony a dobogón szeretne állni!

Gratulálunk az elért eredményhez!

(dho)