Nemzetközi versenyen is bizonyítottak a DMTK karatékái

//Berényi Attila
A DMTK küldöttsége. fotó: a DMTK karate szakosztály engedélyével
2021. június 4.-6. között rendezték meg a Karate 1 Youth League 2021. évi versenysorozat első állomását, amelynek a ciprusi Limassol adott helyet. A DMTK karate csapata most először indult ifjúsági ligás versenyen, áll Valkai Márta szakosztályvezető szerkesztőségünknek küldött beszámolójában.

Kelemen Bendegúz sensei kíséretével Lipcsey Dorottya a junior -59 kg-os, Nádudvari-Kiss Ambrus az ifi -55 kg-os, Fedor Zoltán a junior -76 kg-os, Bakos Bálint a kadet +70 kg-os súlycsoportban képviselte hazánkat és a DMTK színeit. A viadalon 37 ország, 169 csapata és 706 sportolója vett részt.

Az első versenynapon Bakos Bálint szlovák, azeri, orosz és litván ellenfelein nagyon szép pontokat szerezve bronzérmet szerzett súlycsoportjában. Voltak kiélezettebb helyzetek, és voltak bravúros küzdelmek is. Bálint jól kihasználva korosztályában szerzett rutinját, higgadt, jó versenyzéssel tudta végig vinni meccseit, ezzel megszerezte a DMTK karate szakosztály első WKF érmét, áll a beszámolóban.

b: Bakos Bálint, versenyző, j: Kelemen Bendegúz, sensei. fotó: a DMTK karate szakosztály engedélyével

Szintén ezen a napon versenyzett a csapat legfiatalabb indulója is, Nádudvari-Kiss Ambrus, aki első körben egy orosz ellenfelet kapott. Bár sikerült pontot szereznie, de az orosz fiú jutott tovább. Vigaszágra sajnos nem került sor, de ilyen fiatal versenyzőként egy-egy ilyen fontos tapasztalat nagyon sok előnyt jelenthet a továbbiakban.

Vasárnap került sorra két junior versenyzőnk. Lipcsey Dorka első körben az azeri versenyzővel egy kiélezettebb meccsen jutott tovább, majd a ciprusi ellenfelét 4 ponttal legyőzve mehetett a harmadik körbe, ahol sajnos szlovén ellenfele bizonyult jobbnak. Így Dorka a legjobb 8 között végzett.

Ugyanezen a versenynapon Fedor Zoltán következett, aki a fajsúlyos junior – 76 kg-os kategória szinte legfiatalabbjaként, első ifjúsági liga versenyén egy rendkívül nehéz mezőnyben, Európa-, világbajnoki és ligagyőztesekkel tűzdelt ágon kellett megmérettetnie magát. 64-es tábláról indult, bemérkőzőként. Amerikai ellenfele csak 2 ponttal bizonyult jobbnak, de sajnos nem jutott be a döntőbe, így Zoli elesett a vigaszági lehetőségtől.

Hajrá DMTK!

(DMTK)