A küzdősport újabb titkait tanulták meg a dunaharaszti hapkidosok

//Tóth Gábor
fotó: Kopasz Attila
Rendületlenül képzik magukat tovább a dunaharaszti hapkidosok. Ez egyébként egy koreai harcművészeti ág. Amíg a taekwondo az ütő-rúgó iskolát, addig a hapkido a dobó-feszítő-csavaró iskolát képviseli, rengeteg rúgástechnikával. Most a sport szülőhazájából érkeztek nagymesterek.

A tavalyi év folyamán, Kopasz Attila a Tradicionális Hapkido Szövetség elnöke, együttműködési megállapodást írt alá a Koreai Hapkido Szövetséggel, Koreában. Ennek az együttműködésnek köszönhetően érkezett hazánkba három Koreai nagymester: Mae Yeol Kim 7. Dan, Hyong Sang Kim 6. Dan és Louis Min Seop Eom 4. Dan. Vasárnap, Hódmezővásárhelyen tartottak nagysikerű Hapkido Szemináriumot.

A Dunaharaszti Taekwondosoknak – Hapkidosoknak, hatalmas élmény volt részt venni a vasárnapi szemináriumon, ahol a Hapkido technikák tanulása mellett, rendőri letartóztatási és elvezetési módszereket is tanulhattak Mae Yeol Kim 7. Danos nagymestertől, aki egyben a Koreai Rendőrség Instruktora is, tájékoztatta lapunkat Demény Ferenc a Harmónia Budo S.E. dunaharaszti szakosztályának vezetője.

A Szeminárium végén, három Magyar Hapkido mester, Hegyes Imre és Kispál László sikerrel vizsgázott Hapkido 3. Dan, Farkas Dávid pedig Hapkido 2. Dan fokozatra

A két szövetség közötti együttműködés keretében, várhatóan a közeljövőben, ismét lesz a mostanihoz hasonló esemény. A sportolók egyébként már a május végi Nyílt Korea Hapkido Magyar Bajnokságra készülnek.