Felavatták Dunaharaszti új bölcsődéjét

//Tóth Gábor
bolcsode-avato_dho_20240524-4

A frissen felavatott dunaharaszti bölcsőde játszóudvara. fotó: dho

Az új intézménynek köszönhetően Dunaharasztin már megfelelő mennyiségű, az önkormányzat által fenntartott bölcsődei férőhely áll majd rendelkezésre, így az anyukáknak nem kell magánbölcsődéket igénybe venniük.

Állami pályázati támogatással épült fel Dunaharaszti új, városi bölcsődéje. Az eredetileg elnyert összeg azonban a kemény építőanyag áremelkedés miatt messze nem lett volna elegendő. Így más településektől eltérően városunk úgy döntött, hogy nem adja vissza az elnyert pénzt, hanem saját forrásból, az eredetit meghaladó résszel maga járul hozzá a gyermekintézmény létrehozásához, mondta el az intézmény átadóján dr. Szalay László, Dunaharaszti Város polgármestere.

Dr. Szalay László Dunaharaszti Város polgármestere az új bölcsőde avatóján. fotó: dho

A várhatóan a gyermekeket ősztől fogadó intézmény avató eseményen ott volt Pánczél Károly, térségünk parlamenti képviselője is. A politikus kiemelte, hogy a választókerület szinte minden települése tudott gyermekintézményt építeni az elmúlt időszakban, hiszen a vállalás az óvodai és bölcsődei férőhelyek számának megduplázása volt.

Az dunaharaszti új Városi Bölcsőde 4 csoportos, több mint 50 gyermek befogadására képes, de még 2 további csoportszobával bővíthető az épület. Az intézmény saját főzőkonyhát kapott, azaz itt fogják előállítani a kicsik ennivalóját, sőt nem csak itt, hanem a város többi bölcsijébe is innen szállítják majd az ennivalót.

A szalagátvágás. fotó: dho

Az 5200 négyzetméteres telken felépült európai színvonalú intézmény közel 1000 négyzetméter alapterületű. Az ide vezető, a Paál László utcából nyíló új utat is saját költségen építette meg a város, a bölcsőde előtt parkolók állnak a szülők rendelkezésére. A környezetbarát, nagyrészt hőszivattyúval fűtött épületet parkosított játszóudvar veszi körbe, az európai szabványoknak megfelelő, telepített játékokkal.

Az óvodai és bölcsődei férőhelyek számát, követve a növekvő igényeket, az utóbbi években megduplázta a Dunaharaszti Város Önkormányzata.

Pánczél Károly, a térség parlamenti képviselője a dunaharaszti bölcsőde avatóján. fotó: dho

A várhatóan a gyermekeket ősztől fogadó intézmény avató eseményen jelen volt Pánczél Károly, térségünk parlamenti képviselője is. A politikus kiemelte, hogy a választókerület szinte minden települése tudott gyermekintézményt építeni az elmúlt időszakban, hiszen a vállalás az óvodai és bölcsődei férőhelyek számának megduplázása volt.

(dho)