Szigorítják a mozgáskorlátozott igazolvánnyal parkolók ellenőrzését a piacon

//Tóth Gábor
mozgaskorlatozottparkoló_freepik_231205

Képünk illusztráció. fotó: freepik

Mindössze 200 forintba kerül parkolni Dunaharaszti piacán. Ám van, aki ezt se akarja kifizetni, hanem inkább trükközik. A szigorúbb ellenőrzéssel ennek igyekeznek elejét venni.

Úgy tudjuk, több alkalommal fordult elő, hogy olyanok akartak mozgáskorlátozott igazolvánnyal parkolni, ingyenesen piacnapokon, akik erre nem voltak jogosultak. Van, aki fénymásolt papírral próbálta megúszni, hogy ki kelljen fizetnie a 200 forintos parkolási díjat. A város közösségi oldalán megjelent közlemény szerint:

„A szabályok szerint csak azoknak jár a kedvezmény, akik maguk mozgáskorlátozottak, illetve azok is ingyenesen parkolhatnak, akik mozgáskorlátozott személyt szállítanak a gépkocsiban és együtt érkeztek a piacra.”

Mindez azt is jelenti, hogy aki azt állítja, ő mozgáskorlátozott személynek vásárol be, az sem tud élni az ingyenes parkolás lehetőségével, csak akkor, ha az érintett személy is ott ül vele együtt a kocsiban.

Ezért mostantól a piac bejáratánál az ott dolgozók kérésére fel kell mutatni a mozgáskorlátozott igazolványt, ez vonatkozik a hátoldalon található fényképre is.

(dho)