Folytatódik a harc a szúnyogokkal

//Berényi Attila
Finger art of man. Concept of human was bitten by mosquito.

Képünk illusztráció. forrás: freepik / victoriafly

Újabb szúnyoggyérítést hirdettek.

2023. augusztus 22-én, a napnyugta utáni órákban ismét földi úton történő szúnyoggyérítés lesz Dunaharasztin, derül ki a város honlapján elérhető közleményből. Pótnapok: 2023. augusztus 23-24. napjai, ugyanebben az időben.

Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer, vagy Deltasect Plus 20 ULV szúnyogirtó koncentrátum, áll a Dunaharaszti hivatalos honlapján elérhető közleményben.

A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A szakemberek azt javasolják Önnek, hogy a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján gyűjtse össze, vagy takarja le. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.