Rendkívüli képviselő-testületi ülés: eskü, közbeszerzés, vihar

//Berényi Attila
Rendkívüli ülést tartott Dunaharaszti képviselő-testülete. fotó: dho
Rövid, de annál fontosabb, rendkívüli képviselő-testületi ülés volt Dunaharasztin.

Az ülés elején új, külsős bizottsági tagként tett esküt dr. Szabó Zoltán a KDNP dunaharaszti elnöke. A politikussal korábban készült interjúnkat ide kattintva olvashatja.

dr. Szabó Zoltán esküt tett. fotó: dho

Ezt követően a döntöttek a képviselők a Mese Óvoda hőközpontjának átépítésére kiírt közbeszerzésről. Az intézmény fűtését ugyanis jelenleg két, már sok karbantartást igénylő kazán látja el. A pályázaton nyertes cég dolga az, hogy kicserélje az ovi teljes fűtési rendszerét. 2 darab új kondenzációs kazán és 6 darab hőszivattyú gondoskodik majd a fűtésről és a melegvíz szolgáltatásáról. Utóbbiak energia ellátásáról egyébként a nemrégiben üzembe helyezett napelemek gondoskodnak majd. A rendszert úgy tervezik meg, hogy a gázkazánokat csak -3 fok alatt kelljen bekapcsolni, így az ovi rezsiköltsége jelentősen csökken majd. A teljes munka értéke nettó 129 millió forint.

Dr. Szalay László polgármester a hétvégi vihar okozta károkról tájékoztatta a képviselőket. fotó: dho

Az ülésen dr. Szalay László polgármester tájékoztatta a képviselőket a hétvégi vihar utáni kárelhárításról és -felszámolásról. Egyben ismét türelmet kért mindenkitől, mivel az ítéletidő pusztításának nyomainak felszámolásához idő kell. Újra hangsúlyozta, hogy a keletkezett zöldhulladékot minden ingatlan elől elszállítják.

(dho)