Már ingyenesen használható Dunaharasztin a helyi buszközlekedés

//Tóth Gábor
hely-busz-menetrend-valtozas_20200602

Képünk illusztráció, forrás: dho

Június elsejétől, a képviselő-testület döntése értelmében térítésmentesen vehetik igénybe a Dunaharasztiak a helyi buszközlekedést, korosztálytól függetlenül.

Dunaharasztin a múlt hónap végén járt le az eddig érvényben lévő, a helyi közösségi közlekedésről szóló közszolgáltatási szerződés. A jelen tervek szerint 2023. június 12-én, hétfőn hirdeti majd ki a város a feladatra kiírt közbeszerzési eljárás eredményét. Addig egy ideiglenes szerződést kötött az eddig szolgáltató, Ventona Tanrs Kft-vel, amelyben átvállalta a jegyek költségét a lakosoktól.

Az új pályázatot már eleve az ingyenes buszközlekedésre írták ki, kiegészítve azzal, hogy korszerű buszokkal kell lebonyolítani a szolgáltatást, mondta el a Haraszti Aktuális májusi számának dr. Szalay László polgármester.

A közbeszerzési eljárás értelmében 2024. januárjától új, környezetbarát EURO VI-os motorral rendelkező buszokkal történik majd az utasszállítás városunkban, áll a dunaharaszti.hu oldalon megjelent hivatalos közleményben.

Fontos, hogy a korábban is kedvezménnyel utazó diákoknak havonta egyszer regisztrálniuk kell majd, hogy úgynevezett „regisztrációs jegyet” kapjanak, amely szintén ingyenes lesz. Erre azért van szükség mert így a város megkaphatja az utánuk járó állami támogatást, ami a szolgáltatás ingyenességének fenntartásához elengedhetetlen.

(dunaharaszti.hu)