Tucatnyi bajor polgármester vendégeskedett Dunaharasztin

//Tóth Gábor
fotó: dho
A bajorországi régió településeinek polgármesterei nagyon összetartóak. Minden évben nyakukba veszik Európa tájait és felkeresik testvérvárosaikat. Idén Magyarország volt az úti cél. 27 polgármester érkezett.

Ötnapos látogatásra érkezett hazánkba a népes delegáció. Megtekintették Budapest nevezetességeit és látogatást tettek az Országház épületében is. A parlamentben Ritter Imre német nemzetiségi képviselő mellett Pánczél Károly a térség parlamenti képviselője látta a csapatot vendégül.

Mivel Taksony testvértelepülése Henfenfeld és Rain am Lech, így pénteken a nagyközségben jártak a településvezetők. Egy kellemes estén ismerte meg a delegáció Taksony vendégszeretetét.

Szombaton Dunaharasztin volt a sor, hiszen városunk testvértelepülése Altdorf bei Nürnberg. A Sváb Tájházban várta a polgármesterek csapatát mindenféle finomság és természetesen sváb zene és tánc. A Haraster Dorfmusik és a Takser Spatzen húzta a talpalávalót. Sőt a Haraszti Fiatal Svábok Egyesületének táncosai mellett a csapat férfi énekkara is bemutatkozott.

(dho)