Idén is pályázhatnak támogatásra a dunaharaszti civil szervezetek

//Tóth Gábor
civilszervezetek-palyazat_freepik_rawpixel_20210317

kép: freepik / rawpixel

Szokás szerint, ebben az évben is meghirdette a civil szervezetek támogatására szánt pályázatát Dunaharaszti Önkormányzata. A keretösszeg megegyezik a tavalyival.

A minden évben kiírt pályázat célja továbbra is az, hogy a város támogassa azokat az önszerveződő közösségeket, amelyek hozzájárulnak a település szépítéséhez, fejlesztéséhez, részt vesznek a környezetvédelem, a kultúra és a hagyományok ápolásában, elősegítik a lakosság művelődését, oktatását, szórakozását, sportolását vagy egészségügyi állapotának megőrzését. Mindez a dunaharaszti.hu oldalon megjelent pályázati kiírásból derül ki.

A pályázati keretösszeg ebben az évben is 15 millió forint, akárcsak tavaly. Ez azért nagy szó, mert Dunaharasztinak sikerült úgy gazdálkodni, hogy az elszállt energiaárak és az infláció ellenére sem kellett közintézményeket bezárnia, szolgáltatásokat szűkítenie, vagy éppen ennek a pályázatnak lehetőségeit megrövidítenie.

A kiírás szerint olyan bíróság által bejegyzett civil szervezetek, egyesületek, szövetségek pályázhatnak, amelyek Dunaharasztin működnek, vagy van itt alszervezetük és törvényi szinten is minden rendben van velük. A pályázatból viszont kizárták a vállalkozói szervezeteket, alapítványokat, politikai pártokat és nemzetiségi önkormányzatokat.

A pályázat benyújtási határideje 2023. április 6. (csütörtök) 16.00 óra.

A szükséges dokumentumokat be lehet nyújtani elektronikusan a mariann@dunaharaszti.hu e-mail címen, vagy akár személyesen a Polgármesteri Hivatal Titkárságán.

A részletes pályázati kiírás, a benyújtandó dokumentumok listája és egyéb elérhetőségek ide kattintva érhetőek el.

A benyújtott pályázatokról 2023. április 24-én születik döntés.

(dho)