Megkezdődött az új bölcsőde építése Dunaharasztin

//Tóth Gábor
bolcsode-foldmunka-paap-laszlo-utca_dho_20221119
Az egyre emelkedő gyermeklétszám kiköveteli, hogy új bölcsőde létesüljön Dunaharasztin. Már dolgoznak a megvalósításon. Ha elkészül, ez a Városi Bölcsőde egyik tagintézménye lesz.

A földmunkákkal, és területrendezéssel megkezdődött az új bölcsőde építése. Az intézményt eredetileg a Piac melletti üres telekre tervezték, azonban később módosított a város az elképzelésen. A város önerejéből és állami pályázati támogatásból megvalósuló beruházás a Paál László utcai fejlesztési területen kezdődött el. Később e mellett lesz az a 24 tantermes iskola, amelyet egyébként kiemelt állami beruházásnak minősített a kormány, majd később, ideiglenesen felfüggesztette azt.

Mások mellett a dunaharaszti iskola építését is felfüggesztette a kormány

A bölcsőde építése viszont megkezdődött, amelyhez a remények szerint további támogatást is kaphat a város, az erről szóló egyeztetések már megkezdődtek, mondta el a Haraszti Aktuális novemberi számában dr. Szalay László polgármester.

Az új bölcsőde egyébként 4 csoportszobás lesz úgy, hogy az tovább bővíthető további 2 csoporttal. Az épületben központi főzőkonyha is helyet kap.

A közelben szeptemberben adták át egyébként a Kisharang Református Óvodát. Így – feltéve, ha az iskola is felépül – sok haraszti gyermek egészen a bölcsődés korától az általános iskola végéig szinte egy helyen nevelkedhet, tanulhat majd.

(dho)