Dunaharasztin is felmérik a lakosság barnakőszén igényét

//Berényi Attila
koszen_freepik_patty_chan_220920

Képünk illusztráció. forrás: freepik / patty chan

A Belügyminisztérium szeretné tudni, hogy mennyi szénre van szükség a lakosság téli fűtéséhez, ezért az Önkormányzatokat megbízta a felméréssel.

A város hivatalos honlapján megjelent felhívás szerint a barnakőszén-tüzelésre alkalmas fűtőberendezéssel rendelkező dunaharaszti lakosok most jelezhetik igényüket, ha a 2022/2023. évi fűtési szezonra barnakőszenet szeretnének vásárolni. Azt is meg kell jelölni, hogy hány mázsára van szükség.

Az igényeket az alábbi elérhetőségeken várják:

Személyesen a Polgármesteri Hivatalban (Dunaharaszti, Fő út 152), ügyfélfogadási időben (hétfő 13-18 óra, szerda 8-16 óra, péntek 8-12 óra)
Telefon: 06-24/504-424 (ügyfélfogadási  időben)
Email: kovago.monika@dunaharaszti.hu   fulop.izabella@dunaharaszti.hu

A lakossági igénybejelentés feltételei:

  • egy háztartásból egy személy élhet igénybejelentéssel, mely személy bejelentett lakhelye, illetve bejelentett tartózkodási helye az adott háztartás,
  • egy háztartás által bejelenthető maximális barnakőszén igény legfeljebb a következő fűtési szezonban várhatóan felhasznált tüzelőanyag mennyisége lehet,
  • háztartás alatt a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 4. § (1) bekezdése alapján az egy lakásban együtt lakó, ott bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező személyek közössége értendő.

Íme a tűzifa hatósági árai – megjelent az állami tájékoztató

Az igényfelmérés eredményét legkésőbb 2022. szeptember 30.-án továbbítania kell az Önkormányzatnak a Belügyminisztérium felé.

A közleményben külön kiemelik, hogy az igényfelmérés kizárólag a lakossági igények megismerését szolgálja, nem jelent későbbi automatikus támogatást!

(dunaharaszti.hu)