Buszfordulót alakítanak ki MÁV-Alsón

//Tóth Gábor
Tereprendezési munka MÁV-Alsón. fotó: dho
Az már köztudott, hogy május 1-jétől vágányzár lép életbe a Budapest-Kelebia vasútvonal teljes szakaszán, így Dunaharasztin is. MÁV-Alsón a vonatpótláshoz szükséges buszfordulót létesítenek.

A Volánbusz vonatpótló szolgáltatása nem lesz képes ellátni a MÁV-Alsón élőket, így az Önkormányzat a Dunaharaszti helyi tömegközlekedését ellátó Ventonával szerződött arra, hogy innen az utasokat a Volánbusz/HÉV állomásra szállítsa.

A mentrendeket és a legfontosabb információkat alábbi cikkünkből elérni.

Vonatpótlás Dunaharasztin

Dunaharaszti hivatalos oldalán megjelent tájékoztató szerint hétfőtől (2022. május 2-től) ugyanabban a buszmegállóban tudnak majd felszállni az utasok a mentesítő járatokra, amelyet a helyi járat is használ. Ám azt meg kell oldani, hogy a tömegközlekedési eszközök vissza tudjanak fordulni a Magyar utcára. Az Önkormányzat megbízásából a Hidrográd Kft. elvégzi a tereprendezést és -megerősítést. Az új buszfordulót úgy alakítják ki, hogy maradjon hely a parkoló autóknak is.

A városvezetés felhívta a figyelmet, hogy a területet kitáblázzák, így ezeknek megfelelően figyelmesen közlekedjenek. A buszfordulón belülre parkolni TILOS!

Hétfőn hajnaltól a Polgármesteri Hivatal közterület-felügyelői biztosítják a helyszínt, és menetrendi szórólapok osztogatásával is segítik az utasok tájékozódását.

(dunaharaszti.hu)