Hétfőn ülésezik Dunaharaszti képviselő-testülete

//Tóth Gábor
kepviselo-testulet-elozetes_dho_20211128

Képviselő-testületi ülés Dunaharasztin. fotó: dho

A szokásoknak megfelelően, a hónap utolsó hétfőjén ülésezik Dunaharaszti képviselő-testülete. Fontos témák kerülnek napirendre.

Előzetesen 13 téma szerepel a mostani ülés napirendjén. Természetesen soron kívüli előterjesztések is kerülhetnek a városvezetés elé. Ez egyébként nagyon valószínű: mint ismeretes 2022. május 1-től vágányzár lép életbe a vasúton, így vonattal jó pár éven keresztül nem lehet majd közlekedni. A pótlást a Volánbusz biztosítja, azonban a MÁV-Alsó ebből kimaradt. Ezt a problémát az önkormányzat oldja meg, de az ehhez szükséges döntések némelyikéhez szükséges lehet a képviselő-testület jóváhagyása is.

Az önkormányzat maga oldja meg MÁV-Alsó vonatpótlását

Napirenden szerepel az a határozati javaslat, amely a Dunaharasztin működő civil szervezetek ez évi támogatásáról rendelkezik. Az erre fordítható keret 15 millió forint.

Rendeletet alkothatnak a képviselők a közterületen történő járműtárolás rendjéről is. Ez lényegében azt szabályozza, hogy mit lehet tenni a városban álló roncs- és elhagyott járművekkel.

Döntenek majd az új Városi Bölcsőde Tagintézményének megépítésére kiírt közbeszerzési eljárásról is, és módosulhat a településrendezi terv is. Ez utóbbi a H6 HÉV vonal tervezett korszerűsítése miatt szükséges.

Szavaznak majd belterületbe vonásról, önrész biztosításról és egy program szervezéséhez szükséges támogatás nyújtásáról is.

Döntés várható az Önkormányzat tavalyi, éves önellenőrzésének eredményéről, és pályázatot írnak ki a Művelődési Ház vezetői posztjára. Előre láthatóan zárt ülésen születik majd döntés a városi kitüntető díjak adományozásáról.

Dunaharaszt Város Képviselő-testülete 2022. április 25-én, 14.00 órakor ülésezik majd a Városháza Dísztermében. Az eseményről, szokás szerint összefoglalót közlünk.

(dho)