Dunaharasztin épít 110 ezer négyzetméteres raktárat az eMAG

//Tóth Gábor
eMAG_csomagautomata_dho_220321

eMAG csomag automata Dunaharasztin. Hamarosan a városban épül meg a cég új logisztikai központja. fotó: dho

Az online értékesítésre szakosodott cég egyik legnagyobb magyarországi beruházása lesz.

Az eMAG egy 2001-ben alapított, romániai székhelyű cég, amely számítástechnikai eszközök és alkatrészek, háztartási gépek, szórakoztató elektronikai termékek, szépségápolási termékek, autóápolási cikkek, sportcikkek, lakberendezési cikkek, könyvek, divatcikkek, baba-mama termékek online értékesítésével foglalkozik.

„Az új raktár Budapest környékén lesz, Dunaharasztiban. (…) Az első külföldi raktárunk építése a tavaly bejelentett hoszútávú stratégiánk része. Ennek a stratégiának a keretében 3,2 milliárd lejt fogunk befektetni a regionális terjeszkedésbe, a technológiába és az infrastruktúrába” – nyilatkozta Tudor Manea, az eMag vezérigazgatója a kolozsvári MASZOL.ro lapnak.

A Dunaharasztiban létesítendő 110 ezer négyzetméteres logisztikai központ 100 millió euróba fog kerülni, és a tervek szerint 2023-ra készül el.

Az eMag 2013-ban lépett be a magyar piacra, ahol 2019-ben pedig fuzionált az Extreme Digital nevű konkurens céggel. A vállalat célkitűzése, hogy 2026-ra a magyarországi forgalma elérje az 1 milliárd eurót. – írja a Maszol.ro portál.

Korábban már lapunk is beszámolt a Dunaharasztin építendő logisztikai csarnokról. Az eMAG zárt pályázaton vásárolt meg egy 47 hektáros területet az önkormányzattól a beruházáshoz.

Logisztikai csarnok épül Dunaharasztin

Dr. Szalay László polgármester szerkesztőségünknek elmondta, hogy a telekeladásból több mint 1,2 milliárd forintos haszna származott a városnak. A fejlesztés egyébként 400 új munkahelyet jelent Dunaharasztinak. Az Önkormányzat azzal is számol, hogy éves szinten százmilliós plusz bevétele folyik majd be a logisztikai központból a helyi adókon keresztül.

Információink szerint a logisztikai központ egy turbó körforgalmon keresztül csatlakozik majd az 51-es úthoz. Ehhez a tervek már készen vannak, és remények szerint a csatlakozás építését az állam finanszírozza. Mindez azzal is jár majd, hogy a város kap egy új kihajtási lehetőséget az 51-esre, a Paál László utca meghosszabbításával.

(maszol.ro, dho)