Újabb musical show Dunaharasztin: Nicola Tesla – végtelen energia

//Tóth Gábor
Nicola Tesla - végtelen energia, jelenetkép. fotó: Béli Balázs / TBG Production
A tavaly nyáron bemutatott Gyöngyhajú lány produkció után egy újabb, látványos előadás érkezik Dunaharasztira. A minden idők egyik legkitűnőbb lángelméjét, Nicola Teslát bemutató két felvonásos musical show a ma rendelkezésre álló legkorszerűbb show technikai elemek alkalmazásával teremti meg az egyedi látványvilágot. Az előadást Dunaharaszti Városa a TBG Production közreműködésével mutatja be.

Főként Tesla felfedezéseinek és szabadalmainak köszönhető, hogy az elmúlt évszázad során az elektronikai eszközök a mindennapjaink nélkülözhetetlen részévé válhattak, hiszen az okostelefon vagy a vezeték nélküli elektromos töltés alapelveit is elsőként személyesen maga, Tesla fektette le.

Nicola Tesla – végtelen energia, jelenetkép. fotó: Béli Balázs / TBG Production

A különleges személyiségű tudóst több ország is joggal érzi magáénak. Kevesen tudják, de a szerb származású, horvát területen született Tesla szakmai karrierje Budapestről, a Puskás Telefontársaságtól (első munkahelye) indult, később, már világpolgárként elérve Amerikába, ahol megvalósíthatta gyermekkori álmát, amikor is megtervezhette a Niagara-vízesésre épített anno világcsodának számító erőművét. A kétfelvonásos, zenés, látványos darab így szórakoztatóan mutatja be az egykor élt zseni életét.

A dalokat az Artisjus és Fonogram díjas Sebestyén Áron jegyzi, a dalszövegekért és a dramaturgiáért pedig nem más, mint Müller Péter Sziámi felel. A szövegkönyvet Egressy Zoltán írta, a koreográfiát Szabó Anikó állította össze, a vizuális látvány világot a Forward Productions csapata, a jelmezek egyedi hangulatiságát Kiss Márk jegyzi.

Rendező: Radó Denise

Helyszín: Dunaharaszti, Városi Sportcsarnok

Időpont: 2022. február 20., 19:00

További részletek Dunaharaszti Város hivatalos facebook oldalán érhetőek el!

(TBG production, Dunaharaszti Város hivatalos oldala / facebook)