Polgármesteri évértékelő és kitekintő

//Tóth Gábor
dr. Szalay László, polgármester, fotó: Tóth Gábor
Az előző évben végzett feladatokat és a 2022-es esztendőre váró munkát foglalta össze írásában Dunaharaszti polgármestere. Szó esik ebben járványról, programokról, egyházról és persze tervezett fejlesztésekről. Az írásban felsoroltakat kiegészítettük azokkal a cikkekel, amelyek az adott témában a dho-n megjelentek, így újra olvashatja a részleteket is.

Az „Erős szelek fújnak, de biztosan tartjuk a kormányt„ című írást a város hivatalos honlapja közölte. Ezt itt érheti el.

A cikkben a városvezető kitér a koronavírus-járvány helyben gyakorolt hatásaira. Hangsúlyozza, hogy Dunaharaszti intézményei helyt álltak, de a kihívásnak még messze nincs vége.

Megemlékezik a ligeti Szent Imre templom felszenteléséről, az előtte található közösségi tér létrehozásáról.

„Megragadni a megragadhatatlant, kézzel fogni a kézzel foghatatlant” – felszentelték a dunaharaszti Szent Imre templomot

A református óvoda építése is jól halad. Ennek építtetője az egyház, de a telket a város adta. A majdan a „Kisharang” nevet viselő oviba egyébként már megkezdődött az előzetes jelentkezés.

Megkezdődött az előzetes jelentkezés az épülő református óvodába

A tavalyi programok közül a polgármester kiemelte a városnapokat. Az eseményről egyébként akkor itt és itt, valamint itt számoltunk be. A Gyöngyhajú lány előadás és a Vagabond Korzó is emlékezetes volt.

Vagabond Korzó 2021! VIDEÓ!

Dr. Szalay László hangsúlyozta a város harmadik bölcsődéjének tervezett építését, amelyet majd 2023-ban adnak át és írt az új, 24 tantermes általános iskoláról is.

Ilyen lesz Dunaharaszti új iskolája!

Az új tervek kapcsán a cikkben megjegyzik, hogy egy nagyberuházásnak köszönhetően csökkenhet majd a Némedi út leterheltsége, hiszen egy turbó körforgalom létesül majd, amely a Paál László utcát és az 51-es utat közi majd össze.

A Budapest-Belgrád projekt kapcsán a polgármester kiemelte, hogy

„… ezen a pályán nem igazán hagytak minket focizni. Számtalanszor leírtuk, elmondtuk a város igényeit, amit lehetett, megtettünk, sajnos, kevés sikerrel. Egyelőre nem tudjuk, mikor lesz nálunk az első kapavágás, hogyan érinti a lakossági ingatlanokat az építkezés…”

A HÉV felújítása kapcsán már valódi tárgyalási pozícióban van a város, és több alkalommal sikerült fellépni a saját érdekek védelmében. A sokat emlegetett kavicsbányaügyek is ott vannak az elmúlt évről szóló összegzésben.

Nagy értékként említi meg a városvezető, hogy a képviselő-testület munkáját konszenzus jellemzi, pártállásra való tekintet nélkül.

„A testület 12 tagja egyhangú szavazással mondott igent azokra a terveinkre, amelyek már a város következő éveit határozzák majd meg.”

Külön kiemelte írásában az uszoda terveket, valamint a Dunaharasztit és Taksonyt összekötő kerékpárút tervezett megépítését is.

Pályázati kiírással indul az uszoda projekt Dunaharasztin

A polgármesteri összegzőt teljes terjedelmében ide kattintva érheti el.

(dunaharaszti.hu)